Makan, sihat & ceria

Bibliographic Details
Main Authors: Sharifah Wajihah Wafa Syed Saadun Tarek Wafa (Author), Ahmad Faezi Ab Rashid (Author), Fauzilah Salleh (Author), Nor Mazlina Abu Bakar (Author), Nur Salina Ismail (Author)
Format: Book
Language:Malay
Published: Kuala Nerus, Terengganu, Malaysia : Penerbit Universiti Sultan Zainal Abidin ©2025
Subjects:
Table of Contents:
  • 1. Prakata
  • 2. Pengenalan
  • 3. Nama saya
  • 4. Kenapa perlu makan makanan sihat?
  • 5. Buah-buahan
  • 6. Sayur-sayuran
  • 7. Nasi, mi, bijirin, produk bijirin, dan ubi-ubian
  • 8. Ikan, ayam, daging, telur dan kekacang
  • 9. Susu dan produk tenusu
  • 10. Air kosong
  • 11. Saiz hidangan
  • 12. Pinggan sihat