Pengenalan linguistik : teoretis dan aplikasi - Mohammad Fadzeli Jaafar (Kuala Lumpur, Malaysia : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2014)
Buku ini merupakan pengenalan ilmu linguistik secara teori dan praktis. Secara teori, perbincangan tertumpu pada kerangka teori, model atau konsep penting dalam bidang linguistik. Secara praktis, dipaparkan contoh penerapan teori atau gejala bahasa tertentu berdasarkan data bahasa yang sesuai
Includes bibliographical references (p. 207-222) and index
Keywords: Linguistics; Malay language -- Grammar