Nikah sindiket di Malaysia - Intan Nadia Ghulam Khan (Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia : Universiti Sains Islam Malaysia, 2012)
On marriage syndicate in Malaysia and legal aspects of marriage according to Islamic law and regulations in Malaysia
1. Latar belakang nikah sindiket di Malaysia -- 2. Implikasi nikah sindiket ke atas isteri menurut hukum syarak dan perundangan Islam semasa di Malaysia -- 3. Implikasi nikah sindiket ke atas anak dan pewarisan harta pusaka menurut hukum syarak dan perundangan Islam semasa di Malaysia -- 4. Implikasi nikah sindiket ke atas pihak ynag terlibat dan institusi kekeluargaan menurut hukum syarak dan perundangan Islam di Malaysia -- 5. Kesimpulan dan saranan
Includes bibliographical references (p. [87]-91) and indexes
Keywords: Marriage (Islamic law) -- Malaysia; Marriage law -- Malaysia