Sungguh menakjubkan cerita-cerita dalam al-Quran - Muhammad al-Wafa (Pustaka Ibnu Katsir, 2012)
Cerita-cerita itu juga merupakan pendidikan jiwa, dan "santapan" yang bermutu bagi akal fikiran serta ketenteraman bagi orang yang mencari petunjuk