Gagasan 1Malaysia melalui landasan seni & budaya - Lee, Lam Thye , 1946- (Kuala Lumpur : Jabatan Kebudayaan dan Keseniaan Negara, 2010)
Essays on Malaysian culture and art in supporting 1Malaysia concept, on-going political program and social policy designed by Najib Tun Razak
1. Memupuk nilai-nilai murni dalam masyarakat -- 2. Kesantunan berbahasa -- 3. Perpaduan dan 1Malaysia -- 4. Budaya dan amalan masyarakat India -- 5. Kepelbagaian seni budaya masyarakat Kadazandusun memperkasa gagasan 1Malaysia
Includes bibliographical references (p. 135-137)
Keywords: Arts, Malaysian; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Social life and customs