Orang asli negeri Terengganu : warisan dan pembangunan - Mohd Zahedi Daud; Universiti Darul Iman Malaysia (Terengganu : Penerbit Universiti Darul Iman Malaysia, 2007)
Issues on community development and socioeconomic conditions of Orang Asli, the indigenous people in Terengganu, Malaysia
1. Orang asli Terengganu dalam arus perdana -- 2. Masyarakat orang asli dalam arus pembangunan negeri Terengganu -- 3. Sejarah penempatan awal Terengganu -- 4. Kawasan perlindungan dan perhubungan dengan kehidupan orang asli -- 5. Agama dan kepercayaan orang asli Terengganu -- 6. Ekologi dan kehidupan orang asli Terengganu -- 7. A time allocation study on subsistance activities of the Batek in Terengganu -- 8. Peranan Jabatan Hal Ehwal Orang Asli dalam pembangunan orang asli Terengganu -- 9. Pembangunan tanah orang asli Terengganu oleh FELCRA Berhad
Includes bibliographical references (p. 111-115)
Keywords: Community development -- Malaysia -- Terengganu; Indigenous peoples -- Malaysia -- Terengganu; Indigenous peoples -- Malaysia -- Terengganu -- Economic conditions; Indigenous peoples -- Malaysia -- Terengganu -- Social conditions