Aksen bahasa kebangsaan : realiti identiti integrasi - Idris Aman , 1958- (Selangor, Malaysia : Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2011)
On the usage and accents of Malay language for national identity of Malaysia
1. Aksen kebangsaan -- 2. Aksen kebangsaan penutur natif Melayu dalam konteks -- 3. Aksen kebangsaan penutur Melayu Kota Kinabalu, Sabah -- 4. Penutur bukan Melayu minoriti dan aksen kebangsaan -- 5. Ketegaran dialek dan aksen standard kebangsaan -- 6. Aksen bahasa kebangsaan penutur bukan Melayu bandar -- 7. Aksen standard bahasa kebangsaan: realiti, identiti dan integrasi
Includes bibliographical references (p. 87-88) and index
Keywords: Malay language -- Accents and accentuation; Malay language -- Phonology; Malay language -- Usage; Malay language -- Malaysia -- Accents and accentuation; Malay language -- Malaysia -- Usage