Landskap ungu : kumpulan esei - Ahmad Kamal Abdullah , 1941- (Selangor, Malaysia : Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2010)
History and criticism on Malay poems; collected articles
Buku Landskap Ungu merupakan himpunan kertas kerja dalam bidang kesusasteraan Melayu moden
Includes index
Keywords: Malay literature -- History and criticism; Malay poetry -- History and criticism