Bimbingan Mukmin - Muhammad Jamaluddin al-Qasimi , 1866-1914; Azhari Haji Ibrahim; Johari Yaman , 1965- (Nadi Minda Resources, 2011)
Buku ini merupakan sebuah kitab terjemahan dari kitab asal berjudul " Mau'izhatul Mu'minin, ringkasan dari kita terkenal, Ihya' Ulumuddin, oleh Iman al-Ghazali. Ringkasan oleh Muhammad Jamaluddin al-Qasimiy ini lebih menjurus kepada nasihat ke arah memertabatkan syakhsiah menjadi seorang Muslim Mukmin, dengan mengikuti jalur-jalur panduan yang digariskan Allah dan Rasul-Nya