Buluh : khazanah hutan berharga - Khairuddin Hj. Kamaruddin , 1956- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2009)
On the varieties and utilization of bamboo in Malaysia
1. Mengenali buluh -- 2. Asal dan taburan buluh -- 3. Sifat fizikal buluh -- 4. Kegunaan buluh -- 5. Spesies buluh popular di Malaysia -- 6. Penanaman buluh -- 7. Pemprosesan buluh -- 8. Industri buluh di Malaysia -- 9. Buluh khazanah hutan yang berharga
Includes bibliographical references (p.119) and index
Keywords: Bamboo; Bamboo furniture; Bamboo work