Pesta perayaan sembilan maharaja [ (Jabatan Muzium dan Antikuiti, Kementerian Kebudayaan, Kesenian & Warisan, 2001)
Pesta pemujaan Sembilan Maharaja merupakan acara tahunan yang diadakan di tokong-tokong oleh masyarakat Cina yang menganut agama Taoism di Malaysia. Acara bagi memperingati kematian Sembilan Maharaja Dinasti Ming yang digulingkan memaparkan keunikan salah satu budaya kaum Cina di Malaysia.