Urut tradisional Melayu : warisan opah Umi - Sharifah Umi Kelesom Syed Mohamed Zin (Kuala Lumpur : Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd, 2009)
Malay traditional massage system
1. Mandian semasa dalam pantang -- 2. Bersauna/bertangas -- 3. Rawatan urutan tradisional -- 4. Bertungku -- 5. Bengkung -- 6. Memakai pilis dan bedak param -- 7. Urutan dan penjagaan bayi anda -- 8. Minum jamu rempah ratus opah Umi -- 9. Makanan sihat semasa dalam pantang -- 10. Khasiat tumbuhan untuk kesihatan tubuh badan -- 11. Produk wanita bersalin
Keywords: Malays (Asian people) -- Medicine; Massage therapy -- Malaysia; Massage -- Technique; Maternity nursing -- Malaysia