Jejak rasul [ sahabat as-salam USA - Jasmi Shahir; Zainal Ariffin Ismail (Sistem Televisyen Malaysia Berhad (TV3), 2007)
Jejak Rasul kembali dengan musim ke 13 bertemakan "Sahabat yang menyelami perit getir para sahabat dalam meneruskan misi rasulullah S.A.W. Ia menyingkap kisah perjuangan para sahabat baginda iaitu Saidina Abu Bakar As-Siddiq, Umar Al-Khattab, Uthman Affan dan Ali bin Abi Talib dalam meneruskan kegemilangan Islam dan kecintaan kepada Allah serta Rasulullah. Jejak Rasul 13-Sahabat ini telah difilemkan dibeberapa lokasi bersejarah antaranya Mesir, Yemen, Syria, Jordan dan Arab saudi. As-Salam USA merupakan himpunan cerita yang memberi inspirasi tentang muslim Amerika yang menyumbangkan kepada pembangunan ummah dengan cara tersendiri. segmen ini turut menampilkan temubual ekskusif dengan Muhammad Ali-bekas juara tinju dan juga muslim Amerika yang lain