Melayu mudah lupa - Mahathir bin Mohamad , 1925- (Ibu pejabat Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu, 2001)
Petikan ucapan presiden UMNO Y.B. Dato Seri Dr. Mahathir Bin Mohamad di Perhimpunan Agung UMNO di Dewan Merdeka Pusat Perdagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur, pada 21 Jun 2001