Dinamika masyarakat bandar Malaysia : ke arah kualiti hidup Mapan - Simposium Dinamika Masyarakat Bandar: Ke Arah Mencapai Kualiti Hidup Mapan (2004 : Kuala Lumpur, Malaysia); Norhaslina Hassan (Kuala Lumpur : Penerbitan Universiti Malaya, 2006)
Economic, socicocultural, and environmental aspects of city planning and urbanization in Malaysia; papers
1. Urbanisasi, gaya hidup dan masalah bandar -- 2. Kemiskinan, pengangguran dan ekonomi bandar -- 3. Perumahan, pelajaran, kebajikan dan kerja sosial bandar -- 4. Pengurusan pembangunan mapan dan kualiti hidup bandar
Includes bibliographical references and index
Keywords: City and town life -- Economic aspects -- Malaysia -- Congresses; City and town life -- Social aspects -- Malaysia -- Congresses; City planning -- Economic aspects -- Malaysia -- Congresses; City planning -- Social aspects -- Malaysia -- Congresses; Sociology, Urban -- Malaysia -- Congresses; Urbanization -- Economic aspects -- Malaysia -- Congresses; Urbanization -- Social aspects -- Malaysia -- Congresses