Jejak Rasul 1 [ - Hisham Abdullah; Zainal Ariffin Ismail (Sistem Televisyen Malaysia Bhd. (TV3), 1995)
Jejak Rasul pertama bercorak dokumentasi ini memaparkan kisah kehidupan 25 para rasul yang telah dinyatakan di dalam Al-Quran. Pengembaraan dokumentasi ini meliputi tempat-tempat bersejarah yang telah disinggahi mahupun didiami para rasul. Tujuan utama dokumentari ini adalah untuk mendidik orang ramai cara hidup para rasul serta kepayahan mereka menyebarkan dan menegakkan agama Islam