Simulasi aerodinamik kenderaan dengan menggunakan fluent - Sheikh Salim, Sheikh Ahmad Zaki; Wan Hassan, Mat Nawi (Universiti Teknologi Malaysia, 2003)
Aliran bendalir berkomputer di sekitar model dua dimensi (2D) dan tiga dimensi (3D) untuk bentuk kereta asas iaitu Proton Iswara Aeroback telah dijalankan dengan menggunakan pakej FLUENT. Model turbulen RNG k-s telah digunakan untuk kes lantai statik dan lantai bergerak. Hasil keputusan secara berkomputer bagi tujuan pengesahan telah dibandingkan dengan pengukuran terowong angin yang sedia ada dan nilai-nilai seretan, tekanan dan halaju telah dianalisis secara berangka. Keputusan bagi nilai Cp , CF, CD dan CL yang diperolehi telah dibandingkan secara eksperimen dan berangka dengan keputusan yang didapati daripada penyelidik yang lain