Glosari kejuruteraan bahan - Hashim, Jasmi (Penerbit UTM, 2003)
Glosari Kejuruteraan Bahan ini ditulis bertujuan menyediakan suatu bahan rujukan supaya dapat dimanfaatkan oleh pembaca dalam memahami secara jelas tentang sesuatu istilah atau sesuatu perkara yang berkaitan dengan bahan. Buku ini sesuai diguna dan dijadikan sumber rujukan oleh para pelajar bagi semua peringkat pengajian, golongan profesional, dan orang awam yang terlibat dengan aktiviti yang berkaitan kejuruteraan bahan.