Membentuk identiti remaja - Yahaya, Azizi; Latif, Jaafar Sidek (PTS Professional Publishing, 2005)
Buku Membentuk Identiti Remaja membincangkan berkenaan pembentukan diri remaja khasnya remaja yang masih di bangku sekolah. Beberapa teori pembentuk diri remaja dipaparkan di dalam buku ini dan teori ini dapat membantu pembaca membentuk konsep kendiri remaja yang positif. Di samping itu, buku ini juga mengemukakan beberapa teori perkembangan kendiri dalam konsep mengenal diri seseorang khasnya remaja. Konsep ini dapat membuka minda pembaca bagi memahami keperluan anak-anak daripada aspek sosialisasi. Ini penting kerana remaja dapat berinteraksi dan bertukar pendapat. Ia juga menggalakkan kerjasama dalam kumpulan.