Penyeliaan-KH-Penyediaan Makanan - Ismail, Sarimah (2008)
Memastikan pelajar telah bersedia untuk belajar dari segi fizikal dan mental (tanya pelajar samada dah bersedia untuk belajar atau tidak). Mengambil kedatangan pelajar. Memberi penerangan ringkas tajuk, objektif dan aktiviti yang terlibat dalam sesi amali pada hari tersebut