Laporan program/aktiviti yang dijalankan oleh CTL untuk tujuan mempertingkatkan kualiti dan keberkesanan P & P di sepanjang tahun 2006 - Abu, Mohd. Salleh (2006)
Objektif utama TCHE ialah untuk melatih ahli profesional dan bukan profesional (jurutera, arkitek, saintis, dll) menjadi professional educators at higher education institute (HEIs).