Permintaan dan penawaran kondominium di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur - Abu Zarin, Hasmah; Bujang, Ahmad Ariffian (1995)
Kondominium telah dapat diterima oleh rakyat sebagai salah satu cara kehidupan. Penerimaan rakyat terl:ladap kehidupan di kondominium adalah disebahkan oleh kemudahan-kemudahan yang tetdapat di kondominium tersebut di samping keselesaan. Pennintaan dan penawaran kondominium adalah tidak tetap dan ini merupakan satu tnasalah kepada pemaju pemmaban Pemaju berada di dalam dilema siapakah yang akan membeli kondominiumyangdibina oleh mereka dan dari aspek penawaran pula jumlah yang berada di pasaran siJdah mencukupi atau belum bagi menampong pembeli-pembeli kondominium. Apabila faktor-faktor ini diketahui maka adalah mudah bagi pemaju menenruskan projek pembinaan kondominium tersebut.