Lapuran Persidangan: EGIS/MARl '94, La Defense Paris, France 29 March - 1 April, 1994 - Abdul Rahman, Alias (Fakulti Ukur dan Harta Tanah, 1994)
Ini adalah persidangan EGIS kali keJima. Pada tahun ini seramai 700 peserta dari 45 negara dan lebih kurang 70 gerai pameran perisian dan perkakasan GIS telah dapat di adakan. Seperti tahun-tahun sebelum ini, majoriti peserta adaiah dari The Netherlands. Adalah mcnjadi dasar EGIS untuk member! peluang kepada peserta dari negara penganjur bereakap atau mcnlberi persemb~hansamada kertas-kerja, demo dan lain-lain dalam bahasa tempatan, iaitu bahasa Peranehis. Sebanyak 302 persembahan kertas kerja telah dapat di kumpulkan dan di muatkan dalam 2 jilid buku persidangan(proeeedings) yang agak tebat setiap satu lebih kurang 1000 mukasurat.