Kaedah Pengukuran Keupayaan Projek Pembangunan - Jaafar, Mohd Nadzri; Daud, Dzulkarnian @ Dzulkarnain (Fakulti Ukur dan Harta Tanah, 1996)
Sektor pembangunan harta tanah semakin pesat di waktu ini melibatkan projek pembinaan seperti perumahan, perdagangan, perindustrian dan sebagainya. Projek pembangunan harta tanah ini menelan perbelanjaan yang sangat besar dengan tujuan untuk mendapatkan pulangan yang maksimum kepada para pelabur.