Bioteknologi: satu pengenalan - Sarmidi, Mohamad Roji (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1988)
Bioteknologi adalah bidang yang luas. Sejarah perkembangan, takrif moden dan keupayaan bidang ini dibincang. Dengan terjumpanya kaedah-kaedah baru dalam biologi molekul dan kawalan proses dengan komputer, dimensi-dimensi baru terbuka luas seperti penanaman sel mamalia, pengolahan DNA gabungan semula dan penderia biologi.