Teknologi osmosis balikan: teori dan penggunaannya - Abdul Aziz, Badhrulhisham; Hassan, Onn; Othman, Mohd Rasid (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1990)
Kertaskerja ini membincangkan secara am teknologi Osmosis Balikan (OB) yang akan merangkumi konsep operasi dan pengunaannya di dalam industri. Kebaikan-kebaikan dan beberapa contoh penggunaan OB di dalam industri juga diketengahkan.