Kesan suhu terhadap kandungan lembapan dan asid lemak bebas isirong kelapa sawit - Mohd Yusof, Mohd Rashid; I., Salmah; R.S., Ahmad (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1991)

(untitled)
Pengaruh suhu terhadap kandungan lembapan dan kandunagn asid lemak bebas (ALB) isirong buah kelapa sawit ketika dalam storan telah dikaji. Keputusan menunjukkan kandungan lembapan dan ALB isirong dapat dikawal pada tahap yang diperlukan ketika di dalam suhu storan yang terkawal jika dibandingkan dengan keadaan isirong yang terdedah kepada persekitaran (suhu ambien).