Pengambilan balik tanah (akta pengambilan balik tanah 1960) - Jaafar, Mohd. Nadzri (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 1997)
Monograf ini ditulis khusus kepada pelajar-pelajar Pengurusan Harta Benda yang mungkin dapat membantu serba sedikit pemahaman berhubung dengan konsep Akta Pengambilan Balik Tanah 1960 yang selama ini menjadi salah satu idola dalam tradisi pembangunan di Malaysia.