Sistem pengurusan aktiviti pelajar Kolej Tun Hussein Onn ( SAM’s ) - Aziz, Madzlan; Zainal Abidin, Mohd. Zahari; Zainal Abideen, Muzaffar; Hohad, Azri; Seliman, Salbiah; Nordin, Norazlin; Mohamad, Norhidayah (2006)
Penglibatan pelajar dalam aktiviti di kolej kediaman dapat membantu pertingkatkan kemahiran peribadi. Seharusnya usaha untuk merangsang pelajar melibatkan diri dalam program kolej perlu dipertingkatkan. Salah satu usaha ialah dengan mengiktiraf penglibatan mereka. Kolej Tun Hussein Onn telah berusaha memberi pengiktirafan dalam bentuk transkrip aktiviti. Transkrip ini akan dikeluarkan setiap semester yang memaklumkan penglibatan sebagai jawatankuasa dan peserta. Pelajar sangat menghargai transkrip yang dikeluarkan.