Teori dan amalan urus bicara harta tanah - Omar, Ismail (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2007)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, pengenalan, prakata, objektif, memahami urus bicara, definisi urus bicara, urus bicara yang berjaya, pengurus bicara yang baik, persediaan, kuasa, wewenang dan keumpilan, fasa urus bicara, tektik, kemahiran dan teknik urus bicara, mendengar dan bertanya soalan, memenangi pertikaian dan penghujahan, bahasa isyarat, strategi dan tektik, pemuka urus bicara, kesepakatan, urus bicara melalui media, urus bicara berkumpulan, pasukan urus bicara, dinamik pasukan urus bicara, kepimpinan berkesan, kesimpulan, soalan-soalan ulang kaji, daftar istilah, rujukan.