Perumahan - Samsudin, Salfarina (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2005)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, bab perkara pengenalan kepada perumahan pengenalan, rumah, perumahan dan petempatan, teori pembangunan perumahan, polisi perumahan, isu pembangunan perumahan di Malaysia, kesimpulan, pihak-pihak yang terlibat dalam industri, perumahan, pengenalan, kerajaan, pemaju l, perunding, kontraktor, pembekal, pembiaya, pembeli, kesimpulan, ekonomi perumahan, pengenalan, pasaran perumahan, permintaan perumahan, penawaran perumahan, sistem penyediaan perumahan, keperluan perumahan, sistem pembekalan perumahan, harga rumah, analisis keperluan dan pembekalan perumahan negara, kehendak dan citarasa perumahan di Malaysia, isu dan permasalaharmya dalam memenuhi kehendak, dan citarasa perumahan di Malaysia, kesimpulan.