Undang-undang hak milik tanah dan peraturan-peraturan untuk pelajar kejuruteraan geomatik - A. Kadir, Abd. Majid (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2006)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu sistem tanah Semenanjung Malaysia pindahmilik tanah, lesen pendudukan sementara, simpanan tanah untuk tujuan awam, pemajakan tanah simpanan, tanah simpanan Melayu, pendaftaran hakmilik tanah, pendaftaran urusan di bawah KTN, kaveat & perintah larang, pembetulan kesilapan di bawah seksyen 380 ktn, pengubahan syarat, sekatan & jenis penggunaan tanah di bawah seksyen 124 KTN, pembahagian kecil tanah, pembahagian tanah, penggabungan tanah, hakmilik strata, pengambilan balik tanah, penyerahan hakmilik, haklaluan, pengukuran.