Pengenalan instrumentasi dan pengukuran EDM - Md. Som, Zainal Abidin (Fakulti Kejuruteraan Dan Sains Geoinformasi, 2003)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, bab perkara bab 1 pengenalan pengukur jarak elektronik (EDM), bab 2 konsep asas pengukuran EDM, bab 3 komponen dalaman peralatan EDM, bab 4 selisihan &. pembetulan jarak EDM, bab 5 perambatan gelombang elektromegnet, bab 6 pembetulan halaji kepada jarak EDM.