Ukur kejuruteraan 3 (Automasi Ukur) - Ahmad, Baharin (Faculty of Geoinformation Science & Engineering, 2001)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu isi kandungan, prakata i, kandungan ii, bab 1 pengenalan automasi ukur dalam, bidang kejuruteraan geomatik, bab 2 pengenalan automasi dalam bidang ukur industri, bab 3 pengenalan automasi dalam bidang ukur kadaster, bab 4 pengenalan automasi dalam bidang ukur hidrografi, bab 5 automasi ukur topografi dan kejuruteraan, lampiran serta bibliografi.