Pengujian penyelaku aliran berbilang fasa dalaman - Ismail, Issham (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1994)
Penyelaku aliran berbilang fasa diperlukan dalam industri petroleum bagi membantu jurutera pengeluaran melakukan kerja-kerja mereka bentuk dan menganalisis pelengkapan telaga dan kemudahan sistem pengeluaran. Apabila dibekalkan dengan suatu penyelaku aliran berbilang fasa, para jurutera harus menguji keupayaan dan ketepatan penyelaku itu terlebih dahulu supaya penyelaku terbabit mampu menghasilkan reka bentuk dan susunan pelengkapan telaga dan kemudahan sistem pengeluaran yang optimum.