Perkembangan penyelidikan di Jabatan Kejuruteraan Kimia, UTM - A. M., Mohamed Ibrahim; Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid; Mat, Hanapi (2007)
Jabatan Kejuruteraan Kimia adalah merupakan jabatan yang baru ditubuhkan di UTM. Meskipun begitu perkembangan penyelidikan di jabatan ini adalah sangat menggalakkan dan ini terbukti menerusi kejayaan jabatan mendapatkan peruntukan dari pihak universiti dan badan-badan luar. Artikel ini bertujuan bagi mendedahkan perkembangan penyelidikan di jabatan ini sepanjang penubuhannya di UTM.