Analisis statistik PM10 dan TSP di udara bandaraya Kuala Lumpur - Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid; Baharum, Sabariah; Yusof, Fadhilah (1989)
Kajian pencemaran udara zarahan boleh sedut (PM10) dan keseluruhan zarahan terampai (TSP) di bandaraya Kuala Lumpur perlu dikaji dengan terperinci dalam membentuk program pengurusan kualiti udara setempat di masa-masa akan datang. Oleh itu analisis data kepekatan PM10 dan TSP serta hubungan keduanya dengan beberapa parameter meteorology seperti suhu, hujan dan arah angina menggunakan analisis statistic yang mudah.