Budaya penyelenggaraan kemudahan kolej di kalangan mahasiswa: kajian kes di Kolej Melati, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam - Muhamad Darus, Fairus (2006)
Pelbagai kemudahan dan perkhidmatan disediakan oleh pihak pengurusan kolej demi memastikan keselesaan mahasiswa yang menginap di kolej kediaman. Sikap mengambil mudah atau tidak endah di kalangan penghuni kolej kediaman akan kerosakan kecil terhadap kemudahan yang disediakan mengakibatkan kerosakan tersebut menjadi serius sehingga tidak dapat dibaiki dan perlu diganti baru. Hal sebegini juga menyebabkan kos penyelenggaraan dan pembaikan menjadi tinggi. Kertas kerja ini membentangkan perkongsian pengalaman budaya penyelenggaraan kemudahan kolej dikalangan mahasiswa yang berlaku di Kolej Melati, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam.