Panduan penggunaan gravimeter - Kamarudin, Md. Nor; Mohd. Bukari, Saifullizan; Zainon, Othman (Fakulti Kejuruteraan & Sains Geoinformasi, Universiti Teknologi Malaysia, 1999)
Buku ini mengandungi beberapa bab kandungan muka surat prakata ii kandungan iii bab 1 pengenalan, bab 2 keperluan ketepatan, bab 3 prosedur pengukuran graviti, bab 4 prosedur pengukuran dan catatan, bab 5 peralatan, bab 6 arahan penggunaan borang penghuraian, dan catatan, bab 7 arahan perhitungan graviti lapangan, bab 8 pengukuran graviti relatif, berketepatan tinggi, lampiran serta glosari.