Perisian BBM subjek akidah Islam SPM - Wan Embong, Wan Hassan; Safar, Ajmain; Alham, Hishamuddin; Mustari, Mohd. Ismail (UTM, 2005)
Dunia kini telah mengiktiraf Malaysia sebagai salah satu negara membangun yang maju di rantau Asia Tenggara. Pengiktirafan se perti ini merupakan satu tilik tolak untuk menjadikan Malaysia sebuah negara maju pada tahun 2020 sebaris dengan negara-negara maju yang lain seperti Amerika, Jepun dan German. Untuk mencapai objektif ini, elemen pendidikan juga perlu dimajukan dan dinaiktarafkan. Keperluan untuk meningkat taraf pendidikan rakyat Malaysia adalah sangat penting supaya dapat melahirkan lebih ramai para cerdik pandai dan cendiakawan yang pakar dalam bidang akademik menjelang tahun 2020.