Ucaptama memperkasakan UTM : cabaran pentadbir Universiti - Ali, Abdul Halim (2003)
Apa yang saya hendak perkatakan pada malam ini bukanlah satu keynotes address tapi cuma merupakan bertukar, berkongsi pendapat dengan para hadirin sekelian mengenai peranan tangggungjawab pentadbir universiti dalam era globalisasi ini. Observation yang disebutkan tadi adalah dari perbincangan, komen yang telah dibuat di dalam mesyuarat yang pernah saya hadiri. Selain itu pandangan saya juga dipengaruhi oleh pengalaman kerja saya dalam perkhidmatan awam khususnya semasa saya menjadi Setiausaha Negara.