Perisian Pembelajaran Berbantukan Komputer (PBK): Pendidikan Islam Tingkatan Empat Di Bawah Tajuk Sembelihan Mengikut Sukatan Pelajaran Kurikulum Bersepadu Sekolah Menengah (KBSM) - Mohamed , Ahmad Marzuki; Idrus, Noruzaimahwati (2010)
Pembangunan dan perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi di Malaysia telah mempengaruhi pelbagai bidang khususnya bidang pendidikan malahan penggunaan teknologi ini telah meletakkan bidang perguruan ke suatu taraf yang berbeza seiring dengan bidang profesional yang lain. Penggunaan computer dalam bidang pendidikan seperti Pembelajaran Berbantukan Komputer (PBK) adalah salah satu usaha menyahut seruan Kementerian Pelajaran Malaysia untuk menjadikan teknologi maklumat (IT) Sehubungan dengan itu, Projek Sarjan Muda ini telah memilih untuk membangunkan sebuah perisian PBK dalam matapelajaran Pendidikan Islam Tingkatan Empat di bawah tajuk Sembelihan mengikut silibus atau sukatan pelajaran Kurikulum Bersepadu Sekolah Menengah (KBSM). Pembangunan perisian ini menggunakan Bahasa Gubahan Macromedia Autoware 7.0 serta digabungkan dengan beberapa perisian lain seperti Macromedia Flash MX 2004, Sonic Foundry Sound Forge, Adobe Premiere 6.0, Adobe Photoshop CS3, Macromedia Illustrator dan Movie Maker. Model Robert Glasea telah digunakan dalam merekabentuk perisian ini. Semoga perisian yang telah dihasilkan ini dapat memberi manfaat dan dorongan kepada semua pengguna.