Pembangunan Laman Web Bertajuk Garam Bagi Subjek Kimia Tingkatan Empat Menggunakan Teori Konstruktivisme - Mohd. Said, Mohd. Nihra Haruzuan; Abd. Jalil, Mohd. Muslim (2010)
Tujuan projek ini dibangunkan adalah untuk membina sebuah laman web pendidikan yang bertajuk Salts (Garam) bagi matapelajaran Kimia Tingkatan Empat. Kumpulan sasaran projek ini adalah pelajar Tingkatan Empat yang mengambil aliran sains tulen khasnya dan guru Kimia amnya. Laman web ini dibina dalam Bahasa Inggeris memandangkan ia digunakan sebagai bahasa pengantaraan dalam matapelajaran Sains dan Matematik. Rekabentuk pengajaran bagi laman web ini dibina berlandaskan kepada model Hannafin & Peck sebagai garis panduan. Nota, latihan dan aktiviti dalam perisian ini pula menerapkan prinsip teori konstruktivisme. Perisian ini dibina dengan menggunakan perisian Macromedia Dreamweaver 8 sebagai perisian utama dan disokong oleh perisian-perisian lain seperti Macromedia Flash MX 2004 dan Adobe Photoshop CS2. Diharapkan laman web ini dapat membantu para pelajar memahami dan menguasai konsep Garam dengan lebih baik.