Pembangunan Laman Web Bagi Konsep Asas Pengaturcaraan C++ Menggunakan Strategi Pembelajaran Aktif - Junaidi, Juhazren; Othman, Hanimah (2010)
Projek ini bertujuan membangunkan laman web yang menyediakan ruangan pembelajaran konsep asas pengaturcaraan C++ yang interaktif berasaskan strategi pembelajaran aktif dalam Bahasa Melayu. Pembangunan laman web ini mengambil kira aspek pembelajaran pengaturcaraan berasaskan pembelajaran aktif, pembelajaran pengaturcaraan berasaskan web, isu-isu reka bentuk laman web dan pemilihan elemen multimedia yang sesuai. Model pembangunan Hanaffin dan Peck telah digunakan sebagai garis panduan pembangunan perisian. Perisian pengarangan web Macromedia Dreamweaver 8 dan beberapa perisian tambahan seperti Adobe Photoshop CS2, Adobe Image Ready CS2, dan Macromedia Flash MX 2004 telah digunakan bagi menghasilkan laman web ini. Diharapkan laman web ini dapat membantu pelajar dalam pembelajaran konsep asas pengaturcaraan C++.