Perwakilan pilihatur kumpulan automorfisma terkeluar bagi kumpulan linear khas unjuran matra-3 ke atas GF4, L3(4) - Othman, Abdullah Tahir (1992)

(untitled)
Kertas ini bertujuan untuk memberi suatu perwakilan pilihatur bagi kumpulan automorfisma penuh L3(4).D12. Kumpulan ini di pilih kerana ia merupakan salah satu dad subkumpulan maksimum bagi kumpulan Conway Co3. L3(4).D12 boleh dihasilkan sebagai suatu kumpulan pilihatur di atas 42 titik yang minimum.