Satu kaedah siri Fourier untuk penyelesaian berangka masalah resapan tak linear - Sanugi, Bahrom (1992)
Dalam kertas ini kami perkenalkan satu kaedah siri Fourier yang menurunkan persamaan pembeza separa tak linear yang muncul dalam masalah resapan kepada satu sistem persamaan pembeza biasa dengan syarat sempadan satu titik. Keputusan berangka yang diperolehi menunjukkan kaedah ini amat berkesan dalam mencapai kejituan yang tinggi disebabkan ketiadaan ralat pendiskretan pada pembolehubah ruang.