Pembangunan Portal Web Berasaskan MOODLE Bagi Tajuk Struktur Atom - Nordin, Aziz; Jamalus, Faizal Hadi (2010)
Projek ini dilaksanakan bertujuan untuk membangunkan sebuah portal web pendidikan berasaskan Moodle yang bertajuk Struktur Atom bagi matapelajaran Kimia Tingkatan Empat. Projek ini mensasarkan pelajar tingkatan empat yang mengambil aliran sains sebagai pengguna utama. Portal web ini dibangunkan dengan menggunakan Bahasa Inggeris selaras dengan Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI). Teori konstruktivisme digunakan sebagai prinsip utama dengan menggunakan model ADDIE sebagai rekabentuk pembangunan. Portal web ini dibangunkan dengan menggunakan perisian Microsoft PowerPoint dibantu beberapa perisian lain seperti Adobe Photoshop CS2 dan Xara3D. Portal web ini akan memberi manfaat kepada para pelajar dalam menguasai tajuk Struktur Atom dengan lebih baik.