Penulisan Laporan Amali Kimia - Yahaya, Azizi; Ling, Yin Yin (2010)
Artikel ini membincangkan tentang proses penulisan laporan amali kimia. Proses ini dilakukan oleh pelajar untuk menguasai pengetahuan secara eksperimen. Amali Kimia juga member peluang kepada pelajar menguasai kemahiran saintifik dan membolehkan pelajar berkomunikasi dengan fenomena dalam dunia ini.