Kepentingan Amali Kimia - Yahaya, Azizi; Ling, Yin Yin (2010)
Artikel ini menunjukkan kepantingan amali kimia untuk plajar. Amali kimia adalah satu aktiviti yang dijalankan untuk mempelajari mata pelajaran Kimia dan ianya penting untuk membantu perkembangan kemahiran saintifik.