Kaedah Asuhan Ibu Bapa - Yahaya, Azizi; Aliju, Muhamad Jumat (2010)
Artikel ini membincangkan tentang kaedah asuhan ibu bapa yang mempengaruhi tingkah laku negatif di kalangan remaja. Kaedah asuhan ibu bapa memainkan peranan dalam mewujudkan gaya asuhan yang berwibawa di kalangan anak-anak. Oleh itu, artikel ini akan membentangkan tentang kaedah asuhan ibu bapa terhadap anak-anak.